- 1,5 szklanki mąki
- 2 kubki jogurtu z mascarpone (Piątnica)
- 3 łyżki cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka
Wykonanie
Jajko zmiksować z jogurtem i cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie gładka wrzucić obrane i pokrojone w plastry jabłka. Smażyć na rumiany kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
6 komentarzy:
Już sobie wyobrażam, jakie te placuszki muszą być dobre. :) Ten jogurt z mascarpone ma świetną konsystencję.
Mogłyby by być ciekawe ;).
O, mogły by być ciekawe ;).
Muszą być smaczne :)
Jakiś czas temu publikowałam u siebie jogurtowe racuchy z jabłkiem, ale z mascarpone nie robiłam, następnym razem zrobię wg Twojej wersji.
Są bardzo pyszne, dosłownie rozpływają się w ustach. Jogurt ten, też świetnie smakuje, że nawet surowe ciasto mi posmakowało ;)
Prześlij komentarz