piątek, 7 września 2012

Racuszki z jabłkami na jogurcie z mascarpone

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 kubki jogurtu z mascarpone (Piątnica)
  • 3 łyżki cukru
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
Wykonanie
Jajko zmiksować z jogurtem i cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie gładka wrzucić obrane i pokrojone w plastry jabłka. Smażyć na rumiany kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


6 komentarzy:

whiness pisze...

Już sobie wyobrażam, jakie te placuszki muszą być dobre. :) Ten jogurt z mascarpone ma świetną konsystencję.

Capacitier pisze...

Mogłyby by być ciekawe ;).

Capacitier pisze...

O, mogły by być ciekawe ;).

Paulina K. pisze...

Muszą być smaczne :)

Olka pisze...

Jakiś czas temu publikowałam u siebie jogurtowe racuchy z jabłkiem, ale z mascarpone nie robiłam, następnym razem zrobię wg Twojej wersji.

Unknown pisze...

Są bardzo pyszne, dosłownie rozpływają się w ustach. Jogurt ten, też świetnie smakuje, że nawet surowe ciasto mi posmakowało ;)