poniedziałek, 10 września 2012

Ciasteczka zbożowo-owsiane

Składniki:

  • 2 paczki ciasteczek zbożowych lub innych (np. Krakuski zbożowe)
  • 2 czubate łyżki kakao
  • niepełna szklanka cukru
  • cukier waniliowy (użyłam WINIARY)
  • 2 szklanki płatków owsianych (np. Młyny Stoisław)
  • pół kostki margaryny
  • 2 kubeczki jogurtu naturalnego (Piątnica) lub szklanka mleka
  • posypka kakaowa (Marsyl - maczek)
Wykonanie:
Margarynę, cukier, kakao i jogurty podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się składników. Wsypać płatki owsiane. Gotować aż masa będzie gęsta. Zdjąć z ognia. Jeszcze ciepłą masę nakładać na ciasteczka i posypywać  posypką. Można wstawić do lodówki, aby masa stwardniała.

2 komentarze:

Paulina K. pisze...

Muszą być pyszne :)

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Częstuję się:) Pysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)