wtorek, 7 sierpnia 2012

Melon niespodzianka

Składniki:
  • 2 melony
  • 5 łyżek rodzynek
  • 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 2 łyżki cukru
  • 4 jaja
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki curacao
Przyrządzenie:
  • Melony przekroić na pół i łyżeczką usunąć pestki.
  • Opłukane rodzynki wymieszać ze skórką kandyzowaną, migdałami i cukrem.Włożyć do melonów w miejsce pestek.
  • Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodawać cukier puder i dolewać curacao. Ponownie mocno ubić. Pianę przełożyć  do szprycki i wycisnąć do melona.
  • Zapiekać 10-15 minut w podgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni.


Brak komentarzy: