Składniki:
- 2 melony
- 5 łyżek rodzynek
- 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 10 dag mielonych migdałów
- 2 łyżki cukru
- 4 jaja
- 10 dag cukru pudru
- 2 łyżki curacao
Przyrządzenie:
- Melony przekroić na pół i łyżeczką usunąć pestki.
- Opłukane rodzynki wymieszać ze skórką kandyzowaną, migdałami i cukrem.Włożyć do melonów w miejsce pestek.
- Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodawać cukier puder i dolewać curacao. Ponownie mocno ubić. Pianę przełożyć do szprycki i wycisnąć do melona.
- Zapiekać 10-15 minut w podgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz