- 400 g herbatników ( 4 paczki po 100g)
- 5 łyżek cukru
- 250 ml śmietany kremówki
- łyżka żelatyny
- 6 łyżek kakao
- paczka wiórków kokosowych
- 1/4 kostki margaryny
- 1/2 kg truskawek
Przygotowanie:
- Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, wymieszać ze śmietaną kremówką i dobrze ubić. Odstawić na 15 minut do lodówki, aby się schłodziła.
- Kakao wsypać do garnuszka, dodać margarynę lub masło (jeśli kakao jest bez cukru należy dosłodzić). Postawić na małym gazie i rozpuścić.
- Herbatniki ułożyć w trójkąty. Każdy napełnić bitą śmietaną. Ułożyć na posypanej wiórkami kokosowymi tacy. Polać rozpuszczoną masą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi. Wokół domków ułożyć umyte i osuszone truskawki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz