Składniki:
- 30 dag sera białego tłustego EkoŁukta
- 25 dag serka homogenizowanego waniliowego
- 2 galaretki pomarańczowe
- 2 opakowania delicji pomarańczowych
- 2 czubate łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Ser
trzykrotnie zmielić. Zmiksować z serkiem homogenizowanym i cukrem
pudrem na gładką masę. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance
wody, ostudzić. Gdy już będzie chłodna powoli wlewać do masy serowej.
Dobrze zmiksować. Biszkopty ułożyć na tortownicy czekoladą do góry.
Wylać na to masę serową. Wstawić do lodówki. Drugą galaretkę przygotować
według przepisu na opakowaniu. Na twardą masę serową wylać chłodną
galaretkę. Wstawić ponownie do lodówki.
2 komentarze:
Nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam sernik na zimno. Fajny pomysł z delicjami na spodzie :)
zrobię go na imieninki mojej mamy:D jak wyjdzie zrobię fotkę:D
obserwuję i zapraszam do mnie:*
Prześlij komentarz